6 начина по които ActiveBiz CRM разраства бизнеса Ви
Взаимоотношенията с клиенти са ключови за разрастването на фирмата Ви, затова трябва да бъдете ефективни именно в това. Вижте 6 изключително важни причини защо използването на CRM система е жизненоважно за всеки бизнес! Вижте как технологиите и ресурсите за управление на взаимоотношенията с клиентите ще ви помогнат да бъдете по-свързани с клиента, ще подобри бизнес-средата, и ще помогне на вашата компания да се разрастне с най-бързи темпове.

В следващите редове искаме да споделим с Вас, и да ви подтикнем, към вземане на дейно решение. Дори да се предпочетете да използвате различна система сме убедена, че това решение ще е сред най-добрите, които ще вземете за вашата организация.

1. Откривате правилните клиенти:

Клиентът е цар с ActiveBiz CRM

Не сте жалили време и ресурси в усилията си да привлечете и генерирате нови потенциални клиенти. Те биват ли предавани на търговския ви екип? Ако отговорът е “да”, служителите ви знаят ли коя възможност е най-добра? Времето е от значение, когато сте малки и се разраствате бързо. Възползвайте се максимално от маркетинг инструментите си (и-мейл, социални мрежи, автоматизация на маркетинга) като ги свържете с ActiveBiz CRM системата си.

“Без CRM система, 79% от всички проспекти никога не биват трансформирани в клиенти.”
PARDOT

Маркетингът и продажбите ще разполагат с цялостна информация за проспектите и потенциалните клиенти така, че да създадат и започнат ангажираща комуникация, за да превърнат проспектите в клиенти, и да достигнат до вземащите решения лица по-бързо.
Открийте правилните клиенти. Достигнете максимално бързо до лицето, което взема решения. Убедете го. Така проспектите стават клиенти.

2. Изграждате по-задълбочени взаимоотношения

“46% от най-добре продаващите търговци казват, че най-добрият начин да задържиш един клиент в дългосрочен план е развиете задълбчени взаимоотношения”

Развийте дълбоко разбиране за бизнеса на вашия клиент, като започнете с пълния изглед на историята им с вашата фирма. Ще изградите силна връзка, основаваща се на взаимно доверие и успех. CRM системата може да помогне на вашата фирма да:

Проучете предизвикателствата пред себе си: Открийте какво е от значение за клиентите ви — техните цели, предизвикателства и предпочитания. Уверете се, че имате проследяващо действие в края на всяка размяна.

Запишете бележките в CRM системата си така, че следващия път да започнете откъдето сте спрели с бърз преглед.

Предложете най-подходящото съдържание:

След като разберете кои са целите и предизвикателствата в бизнеса на клиента, вие можете да препоръчате правилните продукти или специални промоции, или друго съдържание, което съотвества на бизнес интересите им в правилния момент. С ActiveBiz CRM системата ще знаете какво са закупили, как използват продуктите/услугите ви, за да можете да осигурите най-приложимото съдържание и информация.

Мащабирайте взаимоотношенията си 1 към 1:

Клиентите ви ви обичат когато сте малка (но страхотна) компания заради персоналното отношение, което имате към тях. Но с нарастването на броя на клиентите става все по-трудно да знаете информацията за всеки един клиент – и кога да се свържете отново с него. CRM платформата може да запамети шаблони за имейли, да настрои напомняния за задачи и да подскаже за телефонни обаждания. Така вие ще знаете точният момент за връзка с клиента. И клиентите ще ви обичат и когато се разрастнете като компания, защото ще можете да запазите същото персонализирано отношение към тях.

3. Намалява цената на продажбите

“Вероятността да продадете нещо на нов клиент е 5 – 20%. Вероятността да продадете нещо на текущ ваш клиент е 60-70%”

Маркетингови статистики

Новите клиенти са ключовата съставка за продължителен растеж, но не е лесно, нито евтино, да се сдобиете с тях. Добрата ноивина е, че можете да компенсирате цените за придобиване на нови клиенти като продавате на съществуващите си клиенти. Получете по-голяма видимост при по-големите сделки (upsell), продажба на допълнителни продукти на съществуващите клиенти (cross-sell) и възможностите за подновяване във вашето клиентско портфолио. Ще забележите ръст в повторяемите продажби благодарение на доверието, което вече сте спечелили.

ActiveBiz CRM системата може да ви помогне да подобрите прозводителността на бизнеса чрез:

  • Подобряване на ефективността на продажбите

Направете свой приоритет онези потенциалните клиенти и възможностите, които е много вероятно да се превърнат в клиенти, като имате предвид комуникация на клиента с фирмата ви до момента.

  • Покачване на ефикасността на вашите търговски служители

Дръжте под око онези клиенти, които са с много добри шансове да станат текущи. Знайте точното време, когато трябва да ги потърсите, за да си бъдете максимално полезни един на друг.

  • Увеличаване на възможностите за up-sell и cross-sell

Увеличаване на възможностите за по-големи сделки (upsell) и продажба на допълнителни продукти на съществуващи клиенти (cross-sell): Вижте всички възможности, които са подходящи за предлагане на нови, допълнителни продукти или услуги, или за продаване на по-голяма основна продажна цена.

  • Защо не опитате да разширите бизнеса си чрез препоръки?

Открийте нови, неизползвани възможности в съществуващите взаимоотношения, вместо да отделяте време за потенциални клиенти, които не водят на никъде, или да си губите времето със студени обаждания.

  • Намаляване на времето за сключване на сделката:

Веднага щом получите пълна и комплексна информация за клиента, споделете с екипа си следващите стъпки за сключване на сделка.